امکانات سایت فروشگاهی شامل چه مواردی می گردد؟
امکانات سایت فروشگاهی | معرفی انواع امکانات و ویژگی های وب سایت فروشگاهی
همانطور که می دانیم در دنیای پیشرفته امروزی و عدم امکان خرید حضوری برای تعداد زیادی از افراد که فرصت کمی دارند و مشغله آن ها بسیار زیاد است، از واجبات زندگی روزمره محسوب می گردد. بنابراین نیاز به وبسایت های فروشگاهی بیش از پیش حس می گردد، اما امکانات سایت فروشگاهی شامل چه مواردی می گردد و آیا طراحی و راه اندازی یک وبسایت تنها کفایت می کند و یا باید امکانات سایت فروشگاهی دارای لول خاصی باشد تا بتواند به صورت همه جانبه نیاز کاربران را تامین کند؟ مسلما نقش امکانات سایت فروشگاهی را نمی توان در جذب نیازهای کاربر نادیده گرفت. بنابراین بر آن شدیم تا در طی این مقاله توضیحاتی اجمالی در زمینه امکانات سایت فروشگاهی ارائه دهیم.
سیستم جستجوی پیشرفته و فیلتر بر اساس دسته بندی
یک سایت فروشگاهی مطلوب مسلما حاوی تعداد بیشماری کالاهای مرتبط در یک دسته و یا در دسته بندی جداگانه می باشد، اما یک کاربر و در واقع مشتری نمی تواند تمام کالاهای موجود در یک دسته بندی را مشاهده کند تا به کالای مدنطر خود برسد و آن را بیابد، زیرا اینکار تایم زیادی از او را خواهد گرفت و ممکن است برای دسترسی سریعتر به کالای مورد نیاز خود به وبسایت دیگری مراجعه کند. در اینجاست که لزوم به کارگیری از فیلتر و یا همان سیستم جستجوی پیشرفته به وجود می آید. در واقع این سیستم افزونه ای است که امکان جستجو کردن کالای مورد نیاز بر اساس تاریخ، به روزترین، ارزان ترین، موجودیت کالا، نوع آن و هزاران مورد محتمل دیگری که با توجه به کالاهای متفاوت، مختلف می باشند را به وجود خواهد آورد و به این ترتیب مشتری می تواند با فیلتر کردن موضوع کالای مورد نیاز خود به سرعت به محصول مدنظر دست پیدا کند و رضایت از سایت بالا برود.
سیستم پیگیری محصول
به جرات می توان گفت امکانات از مهم ترین عوامل پیشرفت وبسایت فروشگاهی می باشد پس این بستگی دارد که رضایت کاربر جز با افزایش امکانات سایت فروشگاهی پدید نخواهد آمد. از جمله این امکانات می توان به سیستم پیگیری محصول اشاره کرد. در واقع در زمانیکه کاربر کالای مورد نیاز خود را خریداری می کند، با پیگیری محصول خریداری شده و نحوه تحویل به وی علاوه بر جذب اعتماد و اطمینان وی به فروشگاه موجب کسب رضایت او نیز خواهد شد. بنابراین با قرار دادن سیستم پیگیری محصول از زمان خرید تا ارسال در سایت می تواند بخش زیادی از رضایت کاربران را تامین کنید.
سیستم مقایسه محصولات
از دیگر امکانات سایت فروشگاهی می توان به سیستم مقایسه محصول اشاره کرد. تصور کنید کاربر به وبسایت شما مراجعه کرده است و کالای مد نظر خود را در سایت یافته است و قصد خرید دارد، اما از انجا که ممکن است از آن کالا چندین برند و با قیمت ها و امکانات مختلف وجود داشته باشد، کاربر نمی داند کدامیک بهتر است. در اینجاست که مساله مقایسه محصولات به میان می آید و او می تواند با استفاده از این سیستم مقایسه ساده یا پیشرفته ای بین محصولات یک دسته کالایی انجام دهد و با اطمینان بیشتری به خرید اقدام کند.
اضافه به علاقه مندی ها
یکی از امکانات سایت فروشگاهی با نام اضافه کردن به علاقمندی ها می باشد که این آپشن به خصوص برای افرادی که تایم کمی دارند و یا قصد خرید دارند و در سایت های مختلف به سرچ می پردازند و در زمان قطعی شدن به خرید می پردازند، گزینه بسیار مناسبی محسوب می گردد. اضافه کردن به علاقمندی ها یک برگ جدید در وبسایت را برای هر کاربر ایجاد می کند و کاربر می تواند با مراجعه به محصولی که قبلا در مورد آن تحقیق کرده و به علاقمندی های خود افزوده در کوتاه ترین زمان ممکن به خرید بپردازد و تایم زیادی را از او نگیرد و همچنین برای کاربرانی که همواره کالاهای ثابتی را خریداری می کنند، می تواند روش بسیار سریع و جذابی باشد.
سوالات متداول (سؤالات متداول)
زمانی که یک کاربر قصد خرید یک کالا از وبسایت شما را دارد، ممکن است با سوالات زیادی مواجه شود، از جمله اینکه آیا وبسایت دارای اعتبار کافی است، نحوه پشتیبانی وبسایت به چه شکل است، از کجا بدانم کالای مربوطه اورجینال یا فیک است؟ چطور می توان با اعتماد بیشتری به خرید بپردازم؟ اگر در حین خرید سوالاتی داشتم چگونه می توانم نیاز خود را برطرف کنم؟ آیا سیستم پرداخت هزینه این وبسایت کاملا ایمن شده است؟ نحوه ارسال کالا چگونه است؟ چگونه می توانم در حین خرید آپشن های مورد نظر را تغییر دهم و هزاران سوال دیگری که ممکن است برای کاربر به وجود آید و مسلما نه کاربر و نه بخش پشتیبانی یک وبسایت نمی تواند روزانه پاسخگوی این حجم از سوالات باشد. بنابراین نیاز به استفاده از امکانات سایت فروشگاهی که شامل استفاده از بخش سوالات متداول می باشد که با این روش کاربر می تواند با مراجعه به سوالات پر تکرار و متداول کاربران و دریافت پاسخ آن ها که به طور ثابت بر روی وبسایت وجود دارد، بخش زیادی از پاسخ های خود را دریابد و به این ترتیب سرعت خرید نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
درگاه پرداخت
مسلما از اهداف اصلی هر وبسایت فروشگاهی کسب درآمد و دریافت هزینه خدمات و کالاهای ارائه شده به مشتریان و دریافت سود آن می باشد و به طور قطع دریافت وجه نقد در تکنولوژی وبسایت ها عملا غیر ممکن و منسوخ شده است. بنابراین نیاز به دیگر امکانات سایت فروشگاهی که همان درگاه پرداخت می باشد، به وجود می آید. بخش طراحی درگاه پرداخت به دو صورت مستقیم و با واسطه شکل می گیرد. در شکل مستقیم نیاز به دریافت اینماد از وبسایت مربوطه دارید و پس از دریافت مجوزهای لازم می توانید به ایجاد درگاه پرداخت اقدام کنید و در قسمت با واسطه نیاز به مجوزهای اینماد نیست و شما با اتصال به شرکت واسطه همچون pay.ir می توانید عملیات بانکی را امکانپذیر کنید که روش با واسطه به ویژه برای افرادی که در ابتدای طراحی و راه اندازی وبسایت خود هستند، بسیار توصیه می گردد.
افزودن بخش نظرات کاربران
یکی دیگر از راه های ارتباط با مشتریان با سایت و شما با آن ها، افزودن امکانات سایت فروشگاهی از جمله بخش نظرات کاربران به سایت می باشد. با وجود بخش نظرات کاربران، آن ها به خوبی می دانند که جایی برای اعلام نظرات آن ها وجود دارد و اگر نظری در مورد کالا یا خدمت ارائه شده در سایت دارند، که می تواند جنبه های مثبت و منفی زیادی را شامل گردد، با ازادی کامل بیان کنند. البته در بیشتر سایت های فروشگاهی همچون دیجی کالا این امکان وجود دارد و حتی بیشتر خریداران قبل از خرید راجع به محصولی، ابتدا به بخش نظرات کاربری مراجعه می کنند، تا اطمینان پیدا کنند که کالای مورد نظر از دید سایر مصرف کنندگان چگونه بوده است و سپس به خرید آن اقدام می کنند. البته طراحی بخش نظرات کاربران قسمت های متفاوتی را شامل می گردد و می تواند شامل مجوز شما برای قرارردادن کامنت توسط چه اعضایی باشد و اینکه آیا وبسایت های دیگر نیز مجهز به ارائه کامنت در وبسایت شما هستند یا خیر. از دیگر امکانات سایت فروشگاهی در حوزه نظرات کاربران می توان به این مورد اشاره کرد که برای اینکه یک کاربر بتواند کامنت بگذارد باید یا در سایت ثبت نام کرده باشد و یا از طریق ایمیل و یا شماره تلفن خود وارد این بخش گردد که تمام این موارد توسط خود شما تعیین می گردد.
افزدون بخش مدیریت محصولات
یکی از امکانات مهم سایت فروشگاهی قسمت مدیریت محصولات می باشد که مستقیما زیر نظر بخش طراحی و یا ادمین سایت اداره می گردد و برای افزودن خدمات و یا کالاهای جدید به کار گرفته می شود و شما می توانید با مراجعه به این قسمت و اضافه کردن فیلد جدید، محصول حدبد را بارگذاری کنید تا خریدار بتواند به آن دسترسی داشته باشد. کافیست شما به قسمت محصولات جدید طراحی شده مراجعه کنید و نام و مشخصات کالای جدید را اضافه کنید و دسته بندی آن را نیز مشخص کنید، زیرا بیشتر مشتریان از طریق دسته بندی ها برای خرید یک محصول مراجعه می کنند و از سرچ محصول استفاده نمی کنند. دقت کنید که برای انتخاب نام محصول سعی کنید از نام های طولانی و غیر واضح برای آن استفاده نکنید.
افزودن بخش مدیریت فروشگاه
افرادی که یک سایت را مدیریت می کنند باید دارای امکانات سایت فروشگاهی کاملی همچون بخش مدیریت فروشگاه باشد که فرد مدیر سایت بتواند اطلاعات کاملی را در اختیار کاربران قرار دهد و به راحتی بتوانند تنظیمات تصویری و فنی کامل و مناسبی را به وبسایت مربوطه اضافه نمایند. به علت اینکه در سایت های فروشگاهی محصولات و خدمات متفاوتی عرضه می شوند، پنل مدیریت فروشگاه دارای امکانات متفاوتی می باشند و برای تمامی سایت ها پیش فرض یکسانی نخواهند داشت، اما خوب است بدانید که اگر این بخش کاملا بر طبق اصول و استانداردهای جهانی تنظیم گردد، به راحتی مدیر فروشگاه می تواند تنظیمات فنی مناسبی را روی سایت اعمال کند.
اتصال فروشگاه به پنل پیامکی
پنل پیامکی از دیگر امکانات سایت فروشگاهی است که به کاربر اجازه می دهد مسائل فوری مربوط به خرید و یا سایت را در اختیار مدیر سایت قرار دهد. تفاوت این پنل با بخش نظرات در این است که این پیام ها مستقیما برای مدیر سایت ارسال می گردد و قابل انتشار در وبسایت نمی باشد و باقی کاربران آن را مشاهده نمی کنند. بنابراین در هر وضعیت سفارش کاربر می تواند وضعیتدخود را مستقیما با مدیر در میان بگذارد.
نمایش سریع محصولات
نمایش سریع محصولات در وبسایت از دیگر امکانات سایت فروشگاهی است که به ویژه برای کاربرانی که قصد خرید دارند و تایم زیادی برای چک کردن تک تک محصولات و ویژگی های آن ندارند، اما به دنبال مقایسه محصولات و ویژگی های آن نیز می باشند، این افراد معمولا در قسمت نمایش سریع محصولات کالای مورد نیاز خود را سرچ می کنند و هنگام نمایش آن بخش کوتاهی از ویژگی های محصول را نیز نشان می دهد و بنابراین نیاز به باز کردن صفحات تک تک محصولات نخواهد بود.
دسته بندی و برچسب گذاری محصولات
از مهمترین دلایل پیشرفت یک وبسایت به خصوص وبسایت های فروشگاهی می توان به رضایت کاربران اشاره کرد و رضایت کاربران معمولا با امکانات سایت فروشگاهی جلب خواهد شد و هر چه امکاناتی که در اختیار آنان قرار می دهید، با تکنولوژی هماهنگ تر و به روز تر باشد، مسلما رضایت بیشتری را در بر خواهد داشت. یکی از این امکامات ایجاد دسته بندی و برچسب گذاری تمامی کالاها و محصولات موجود شما می باشد تا کاربر دچار سردرگمی در میان تعداد زیادی محصول نگردد و سریعا بتواند از روی دسته بندی محصولات، کالای مورد نیاز خود را بیابد و خرید کند.
افزدون بخش شبکه های اجتماعی
با افزودن آپشن شبکه های اجتماعی به وبسایت خود هنگام طراحی وبسایت فروشگاهی می توانید یکی از مهمترین امکانات سایت فروشگاهی در جهت بهبود و پیشرفت سایت و فروش خود را داشته باشید. در واقع با افزودن سایر شبکه های اجتماعی فروشگاه خود کاربران می توانند تعامل خود را با شما و وبسایت شما افزایش دهند و شما می توانید از طریق این شبکه های اجتماعی مسائل مربوط به کسب و کار خود را به دیدکاه کاربران برسانید.
خلاصه مطلب امکانات سایت فروشگاهی
برای داشتن وبسایتی پویا و پیشرفته می بایست حتما امکانات سایت فروشگاهی مطمئن و دقیقی را به سایت بیافزایید. از جمله امکانات سایت فروشگاهی می توان به مواردی همچون سیستم جستجو و فیلتر ، پیگیری محصول ، مقایسه محصولات ، علاقمندی ها ، سوالات متداول ، درگاه پرداخت ، نظرات کاربران، مدیریت محصولات ، مدیریت فروشگاه و … اشاره کرد که در این مطلب توضیحاتی راجع به این موارد ارائه شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.