تفاوت طراحی سایت قالب آماده با طراحی سایت اختصاصی
اگر در ابتدای راه هستید و به دنبال طراحی و راه اندازی وب سایت می باشید، می توانید از روشهای مختلفی برای آن استفاده کنید تا وب سایت خود را آماده راه اندازی کنید. می توانید از روش های طراحی سایت قالب آماده یا از روش طراحی سایت اختصاصی مختص همان برند و وب سایت خود استفاده کنید. که هر کدام از این موارد مزایا و معایبی دارد که در این مقاله تصمیم داریم مزایا و معایب هر کدام از دو مورد قالب های آماده وب سایت ها یا وب سایت های طراحی شده اختصاصی را به طور مفصل شرح دهیم. برای آشنایی با این مزایا و معایب ادامه این مطلب را مطالعه فرمایید.
روش های طراحی وب سایت
همانطور که پیشتر ذکر شد برای طراحی یک وب سایت دو روش عمومی و کلی وجود دارد
۱-استفاده از روش طراحی سایت قالب آماده یا از پیش تعیین شده که به سیستم های مدیریت محتوا نیز شهرت دارند و با نام Cms شناخته می شوند. مانند وردپرس
۲-استفاده از روش طراحی وبسایت اختصاصی که در واقع این سایت از پیش وجود ندارند و اختصاصی برای همان شرکت یا برند خاص کدنویسی و برنامه نویسی و طراحی می گردد. مانند framework Laravel
با این روش که در بالا ذکر شد شما می توانید به طراحی وب سایت خود بپردازید. البته این دو روش از لحاظ برنامه نویسی، کدنویسی و نحوه طراحی کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند، ولی از لحاظ ظاهری میتواند تا حد زیادی به یکدیگر شبیه باشند. به عبارت دیگر زمانی که شما سایت غالب آماده یا سایتهای کد نویسی را مشاهده می کنید نمی توانید تشخیص دهید که از کدام روش برای طراحی این سایت استفاده شده است. برای تشخیص دقیق ترین موضوع شما می توانید آدرس وب سایت مربوطه را در سایت builtwith وارد کنید تا به درستی متوجه شوید که این سایت مورد نظر شما از چه امکاناتی برای طراحی و کدنویسی خود استفاده کرده است. برای طراحی یک وب سایت از قبل باید مشخص کنید که هدف شما از طراحی یک وب سایت برای چگونه سایتی می باشد. برای سایت شرکتی می خواهید یا برای وب سایت های فروشگاهی می خواهید طراحی کنید؟ ممکن است قالب کلی این نوع وب سایت ها با هم یکسان باشد، ولی در جزئیات و ریزه کاری ها خیلی با هم متفاوت هستند و امکانات و ویژگی های متفاوتی را می طلبند. در ادامه به توضیحاتی در مورد مزیت ها و به طور کلی تفاوت های طراحی سایت قالب آماده با طراحی سایت اختصاصی خواهیم پرداخت.
طراحی سایت قالب آماده
وب سایت های طراحی شده با قالب آماده به این معناست که از قبل طراحی و ساخته شده اند و در واقع به صورت پیش ساخته می باشند و می توان در کمتر از چند ساعت این وب سایت را بر روی هاست محلی با هاست اصلی قرار دهید. به عبارت دیگر می توان گفت که در سایت هایی با قالب آماده یا همان وردپرس دارای تنوع زیادی در طراحی می باشند و از طرف دیگر هزینه پایینی دارند و شما می توانید اگر در ابتدای راه هستید و نیاز به راه اندازی یک وب سایت برای هر خدمت یا فروش محصولی دارید، از این قالب های آماده استفاده کنید و مزیت آن این است که هر شخصی بدون داشتن تخصصی در زمینه طراحی سایت می تواند به راحتی از آن ها استفاده کند و اطلاعات وب سایت و خدمات خود را جایگزین قالب آماده کند و وب سایت خود را راه بیاندازد.
مزایای طراحی سایت قالب آماده
طراحی سایت قالب آماده دارای مزایای زیادی است که باعث راحتی کار برای کاربران شده است و به علت همین مزایا توانسته اند به راحتی آن ها را برای مشاغل خود به کار گیرند و از آن ها استفاده کنند این مزایا شامل صرفه جویی در وقت و زمان، هزینه پایین و تنوع زیاد می باشد که در ادامه توضیحاتی راجع به آن ارائه خواهیم کرد.
صرفه جوبی در وقت و زمان
استفاده از طراحی وبسایت قالب آماده وردپرس برای کاربر وقت کمی را اختصاص می دهد و هر فردی می تواند تنها در عرض چند ساعت و بدون داشتن هیچگونه تخصص خاصی به طراحی وب سایت خود بپردازد. البته شایان ذکر است که بدانید برای طراحی این قالب های آماده در ابتدا وقت و زمان زیادی اختصاص داده شده است، اما برای استفاده کاربر وقت چندانی را نمی طلبد.
قیمت پایین
از دیگر مزایای طراحی وبسایت وردپرسی می توان به هزینه و قیمت پایین آن اشاره کرد. کاربر می تواند با استفاده از طراحی سایت قالب آماده با قیمتی بسیار کمتر نسبت به طراحی سایت خود اقدام کند و در برخی شرکت ها بعضی از قالب های آماده خود را حتی به صورت رایگان ارائه می دهند. علت قیمت پایین این قالب ها نیز به خاطر فروش گسترده آن ها می باشد.
تنوع بالا
اگر شما تصمیم به طراحی سایت قالب آماده بگیرید، تنها با یک سرچ کوتاه و استفاده از قالب های آماده می توانید با سیل عظیمی از این قالب ها مواجه گردید که برای اهداف مختلف شما، قالب های متفاوتی عرضه شده است.
معایب طراحی سایت قالب آماده
با وجود هزینه پایین و دسترسی راحت و سریع به قالب های آماده برای طراحی یک وب سایت می توان به معایب آن نیز اشاره کرد و شما به عنوان یک کاربر می بایست ایرادات این نوع قالب ها را بدانید و با توجه به هدف خود نسبت به استفاده از هر یک اقدام کنید. از جمله این معایب می توان به موارد زیر اشاره کرد.
کدهای زیاد و غیر اصولی
با توجه به اینکه در قالب های آماده و هنگام کد نویسی آن ها به علت در نظر گرفتن امکان ایجاد تغییرات در تم و المان های دیگر این قالب ها دارای کدهای زیادی می باشند، لذا از نظر اصول سئو کاملا غیر اصولی شمرده می شوند و مسلما در سرعت بارگذاری وب سایت تاثیر خواهند داشت و سرعت آن را به سرعت پایین می آورد.
امنیت وب سایت
کاملا مشخص است که در وب سایت هایی با قالب آماده امنیت پایینی نسبت به وب سایت های طراحی شده و اختصاصی دارند و به علت کدهای زیاد آن ها یک باگ محسوب می گردد و هنگام بارگذاری ممکن است امنیت آن از دسترس شما خارج گردد و مشکلاتی را برای شما به بار آورد. البته این مورد بیشتر برای قالب های بدون لایسنس و یا همان نال (Null) پیش می آید که غالبا به صورت رایگان ارائه می گردند. بنابراین سعی کنید هنگام استفاده از قالب های رایگان حتما از وب سایت های معتبر آن ها را تهیه کنید تا مطمئن باشید از انواع بدون لایسنس نباشند، زیرا برخی سایت های ایرانی اقدام به راستچین کردن قالب های نال کرده اند و آن ها را به فروش می رسانند.
عدم ایجاد تغییرات کلی
در وب سایت هایی با قالب آماده امکان ایجاد تغییرات کلی نمی باشد و شما تنها می توانید نوشته ها و یا عمدتا رنگ و تم را تغییر دهید و برای تغییر دادن سایر آیتم ها باید پروسه بسیار سختی را پیش رو بگذارید که عملا صرفه اقتصادی ندارد و زمان زیادی را از شما می طلبد.
سرعت بارگذاری پایین
در وب سایت های با قالب آماده معمولا سرعت لود شدن یا همان بارگذاری بسیار پایینی دارد و علت آن نیز به خاطر کد نویسی های بسیاری است که شما به بیشتر آن ها نیاز نخواهید داشت. البته به غیر از ماجرای کدهای زیاد این قالب های آماده، کیفیت های متفاوت کدنویسی نیز بر روی سرعت بارگذاری تاثیر خواهد گذاشت.
قالب های مشابه
از آنجا که قالب های تهیه شده به افراد و کاربران زیادی فروخته می شوند، ممکن است وب سایت مورد نظر شما با سایر وب یایت ها مشابه باشند و طراحی های یکسانی داشته باشند و همین موضوع باعث اطمینان کمتر مشتری ها به وب سایت شما می گردد.
طراحی سایت اختصاصی
در طراحی سایت اختصاصی همانطور که از نام آن بر می آید، کاملا به صورت اختصاصی و طراحی شده برای کارفرمای مورد نظر طراحی و کد نویسی می گردند و کاملا یونیک و خاص می باشد و طبق سلیقه خود کاربر طراحی می گردد. برای طراحی سایت اختصاصی و کدنویسی شده مختص یک سایت، در ابتدا ساختار اولیه یا همان پروتوتایپ مشخص و طراحی می گردد و پس از آن شکل ظاهری و طرح ظاهری وب سایت آماده و تکمیل می گردد که در این مرحله وب سایت با کارفرما چک می گردد و اگر طرح و رنگ و موارد ظاهری مورد تایید وی می باشد، برنامه نویسان کار خود را آغاز می کنند و شروع به برنامه نویسی و کد نویسی برای قسمت های مختلف سایت و نیازهای سایت مربوطه می کنند. در واقع وب سایت با کد نویسی اختصاصی این مزیت را دارد که کاملا کار شما خاص و منحصر به فرد باشد و می توانید مطمئن باشید که سایت دیگری همانند وب سایت شما وجود ندارد و باعث جذب اعتماد و اطمینان بیشتر مشتریان شما می گردد. بعد از اینکه کار برنامه نویسی به اتمام رسید، تیم مورد نظر می بایست وب سایت را راه اندازی و تست کنند و باگ ها و ایرادات آن را هنگام اجرای وب سایت دریابند و در جهت رفع آن ها بر آیند و اگر ایرادی نداشت وب سایت را لود کنند و کارفرما می تواند اطلاعات تکمیلی خود را جهت بارگذاری بر روی وب سایت به تیم بدهد و کار را استارت بزنند.
مزایای استفاده از طراحی سایت اختصاصی
قالب اختصاصی نسبت به قالب های از پیش ساخته شده و آماده، مزایای بیشتری دارند که از مهمترین آن ها می توان به سرعت لود شدن بالا به علت عدم ایجاد باگ و کدنویسی های غیر ضرور می باشد و همچنین طراحی شکل ظاهری کاملا طبق سلیقه و پسند کارفرما می باشد. از دیگر مزایای قالب اختصاصی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
طراحی اختصاصی و یونیک
وب سایت های با کدنویسی اختصاصی کاملا یونیک و خاص بوده و می توان گفت در هیچ سایت دیگری نمی توان آن طرح و قالب را مشاهده کرد، زیرا دقیقا طبق سلیقه و نیاز کارفرما طراحی و تعیین می گردد و حتی امکانات آن نیز می تواند خاص و منحصر به فرد باشد.
گرافیک جذاب
معمولا در طراحی ها و گرافیک ظاهری وب سایت اختصاصی از بالاترین کیفیت و برترین گرافیک ها برای طراحی ظاهری آن استفاده می کنند تا مشتری در اولین بار ورود به وب سایت مجذوب آن گردد و طراحی خیره کننده ای داشته باشد و علاوه بر آن به علت خاص بودن طراحی ها، معمولا در جای دیگر و در سایت های دیگر شاهد آن نخواهیم بود.
اضافه کردن امکانات
مزیت مهم وب سایت های با طراحی اختصاصی در این است که کارفرما می تواند در هر زمان و حتی پس از بارگذاری نهایی وب سایت و اتمام پروژه امکانات مورد نظر و ویژگی های جدید را به وب سایت مربوطه اضافه کند و هیچ محدودیتی از این لحاظ برای وب سایت وجود ندارد، زیرا ممکن است در روند کار فرد متوجه نقص و یا کمبودی در وب سایت خود گردد و نیاز به اضافه کردن آپشنی برای آن گردد و این مورد به خصوص در وب سایت های فروشکاهی بیشتر پیش می آید.
هماهنگ با اصول سئو
طراحی سایت قالب آماده به علت باگ های کمتر و کد نویسی مطابق با نیاز کارفرما کاملا هماهنگ با اصول سئو می باشد و در نتیجه امکان وبو خوردن سایت به علت همین انطباق پذیری با اصول سئو بیشتر خواهد بود.
امنیت بالا
در طراحی سایت اختصاصی به علت داشتن کدهای کاملا اختصاصی و برنامه ریزی شده و باگ کمتر، امنیت بالاتری دارند و علاوه بر آن معمولا تیم طراحی وب سایت عهده دار پشتیبانی و تامین امنیت سایت نیز می گردند. این مورد به خصوص برای وب سایت های فروشگاهی اهمیت بالاتری پیدا خواهد کرد.
معایب طراحی سایت اختصاصی
قالب های اختصاصی وب سایت ها نسبت به قالب آماده دارای مزایای بیشتر و ایرادات کمتری خواهند بود، اما دو موردی که معمولا کاربران به عنوان ایرادات طراحی اختصاصی یاد می کنند شامل:
زمان بر بودن
برای آماده سازی وب سایت با طراحی اختصاصی کاربر باید زمان بیشتری اختصاص دهد و به علت پروسه وقت گیر طراحی و به خصوص برنامه نویسی کاملا حرفه ای و وقت گیر نیازمند زمان بیشتری در این زمینه خواهد بود.
هزینه بالا
به علت درگیر شدن یک تیم طراحی برای وب سایت های اختصاصی و استفاده از کارشناسان حرفه ای در زمینه گرافیک و طراحی و همچنین پشتیبانی و سئو و برنامه نویسی مسلما هزینه تمام شده این وب سایت ها نسبت به وب سایت قالب آماده بسیار بیشتر خواهد بود.
خلاصه تفاوت مطلب طراحی سایت قالب آماده با طراحی سایت اختصاصی
برای طراحی و آماده سازی یک وب سایت نیاز به داشتن اطلاعات کاملی در مورد آن می باشد. شما می توانید از طراحی سایت قالب آماده و یا طراحی سایت اختصاصی برای وب سایت خود استفاده کنید که هر کدام مزایا و ایرادات خاص خود را دارند و برای آشنایی بیشتر با این مزایا و معایب می توانید این مطلب را مطالعه فرمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.